Sluitsteen: verhalenbundel / ©2023 Jaap Gerritsma – De Vergulde Snuitbeer/ ISBN 9789083327204

Voor 22,50 euro sturen we sluitsteen op. Mail naar paul@deverguldesnuitbeer.nl

Gerritsma schreef eerder columns, romans, sprookjesboeken en wetenschappelijk werk. Met deze bundel kijkt hij terug op oude vriendschappen en romantische episodes.

Aart Kramer

Jaap heeft mooie verhaaltjes geschreven, miniatuurtjes. Heel menselijk en ingetogen. Prima.

Remi Verduin

Het spannendste vond ik het verhaal van de treinreis door Mexico, mooi opgebouwd, met het onverwachte einde door de dame die uit beeld verdwijnt ….
Ik leer veel mooie Nederlandse woorden van jou. Overigens kon je het kennelijk niet laten om ook in dit boek het woord “tabernakel”, nu in een wat andere setting, te gebruiken.

Derek Meulman

Knap beschreven verhalen keurig gedaan ik heb er bijzonder van genoten.
Een zorgvuldige schrijfstijl en keurig gebruik van medische terminologie komt ook hierin tot uiting.
Ook intense gevoelens weet jij goed te beschrijven in heldere stijl. Het zijn korte verhalen doch met een duidelijke lading.
Even schoten de gedachten door mijn hoofd van de zeer korte verhalen van de nog niet lang geleden overleden schrijver A.L.Snijders. Zijn werk en vooral ook zijn vertelling op de zondagochtend radio vond ik bijzonder mij staat ook nog bij hoe hij de lock down in Corona tijd beschreef op zijn verborgen boerderijtje in de Achterhoek.
Dit zijn meer iconisch humoristische verhalen van jouw hand, ik zie meer realistische gebeurtenissen waarbij ik als lezer meer verantwoordelijkheidsgevoel waarneem.
Ik voel mij betrokken bij jouw beschrijvingen.
Snijders zie ik meer als iconische en humoristisch.

Debbie Saul

Ik heb het boekje van Jaap Gerritsma gelezen. Wat schrijft hij leuk! Af en toe gebruikt hij wel moeilijke woorden, die ik moet opzoeken. Terwijl ik het las dacht ik, de vormgeving zou wel eens van Debbie kunnen zijn. En ja hoor, jouw naam in het colofon 😀. Ik wist het echt niet.

Lees alle recensies op Hebban.nl


‘Ze draaide zich om en met een merenque dans verdween ze wit mijn leven met haar paardenstaart schuddend achter zich aan, mij ontgoocheld achter-latend met een teleurgestelde blik op de Tempel der Inscripties’

‘De boer naar binnen. Iedereen kijkt gespannen. Wie komt het eerst, de boer of de koe?’

‘Nog steeds voel ik die diepe onpeilbare leegte, nu kan ik haar niet meer vertrouwen’

‘Zijn gewei van wel twee meter leek aan het uiteind op geopende handen’

‘Jacobus, ik wil met je praten over al dat bier dat je drinkt. Ik mis de gezellige avondjes met gewoon een wijntje. Heb je soms iets te verbergen?’


‘Ik bracht het er redelijk van af, toch beschroomd om naast een wildvreemde vrouw te gaan liggen.’

‘Ik was uitgeput na die dag en moest alle indrukken verwerken die me hadden gesloopt’